Festliga cupcakes ♥

Det var en stor ära för mig att under Vappens festligheter få stå för det söta som skulle serveras under kvällen. Det självklara valet var förstås cupcakes men också några himmelska kokosbollar som jag måste dela med mig av i ett senare inlägg.
 
Dessa cupcakes är en kombination av två recept från en av mina böcker i köket. Muffinsen är gjorda på en mycket amerikansk chocolate chip smet medan frostingen är en choklad ganache! ♥
 
För 12 muffins behöver du:
♥ 3 msk rumsvarmt margarin
♥ 200 g strösocker
♥ 2 stora ägg
♥ 1 1/2 dl naturell yoghurt
♥ 5 msk mjölk
♥ 300 g vetemjöl
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 115 g mörk choklad
 
Såhär gör du:
Rör margarin och socker vitt och luftigt. Rör därefter ner ägg, yoghurt och mjölk till en slät smet. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör om ordentligt! Till sist rör du ner den hackade chokladen. Grädda muffinsen på 200 grader i cirka 20 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
 
Till ganachen behöver du endast:
♥ 200 g mörk choklad
♥ 2 dl vispgrädde
 
Såhär gör du:
Smält chokladen på svag värme tillsammans med grädden tills all choklad är helt smält. Häll sedan smeten i en värmetålig skål och vispa med elvisp i ca 10 minuter eller tills den är tjock, blank och kall!Så gott

Svar: Jättegott! :D
Petra Nordqvist

Ååh dom va så goda!! <3

Svar: Tack Cessi 😍💕
Petra Nordqvist

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Hemsida:

Petra Nordqvist

Petra Nordqvist är en driven tjej med förkärlek till sociala medier. En äkta ålänning som nu studerar och bloggar i Åbo. Förutom bloggen älskar hon att visa upp sin vardag på Youtube genom vloggar. Hennes favoritapp i telefonen är helt klart Instagram.

Kontakt: nordqvistpetra@gmail.com


Follow

Kategorier

Vardag
Bakning
Outfits
YouTube
Samarbeten
Tips


  Arkiv

2017
januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december

2016
december

Min gamla blogg