Vlogg ♥ Besöker Loviisan Aitta

Finlandssvenskabloggare - Loviisan Aitta - Turku - vlogg - Åbo
2

5 anledningar till att fika mer ♥

 
Jag tror att ingen gått miste om att jag älskar att fika tillsammans med mina kompisar och att jag i princip skulle kunna kalla fika för en hobby. Jag tycker inte heller att det är fel att uppmana fler att fika mer eftersom att en fika är så mycket mer än kakor, kaffe och tårta.
 
Fika är ett sätt att kompisdejta. Har du inte hunnit träffa en av dina vänner på länge eller har du inte vågat lära känna en schysst arbetskompis så tycker jag att fika är svaret. Speciellt då man vill lära känna någon bättre. Välj ut ett café som är lite mer chill och hoppa ner i en soffa istället för att sitta rakt upp och ner på en stol. Miljön gör det även lättare att hitta på olika samtalsämnen!
 
♥ Stanna upp i vardagen och carpe diem. Att fika för mig är att stanna upp i vardagen och andas in nuet, precis som på gymmet. Vilket behövs i vår stressiga vardag. Att låta tankarna flyga fritt över en kopp kaffe med sina vänner flera timmar i streck och låta världen utanför fönstret springa på som vanligt är lyx.
 
 Att ta en kopp kaffe behöver inte vara en stor utgift. Det handlar inte alltid om att köpa den maffigaste kakbiten i vitrinskåpet för att få den perfekta Instagram-bilden. Är budgeten lite stramare denna månad så rekommenderar jag att söka upp ett café som är känt för sitt kaffe, eller varför inte ta en kopp av ditt favoritte?
 
 
♥ En fika behöver inte ta lång tid. Det är väldigt lätt att svänga in på en kopp kaffe och träffa en kompis eller ha ett kort möte på ett café mitt inne i stan. En halvtimme räcker för att umgås eller för att bocka av några saker på to do listan.
 
♥ Bolla idéer eller ha ett möte. Att besöka ett café då det inte är värsta rusningstid kan vara riktigt avkopplande och den bästa platsen att arbeta på. Jag tycker själv att det är roligt och framförallt mer inspirerande att sätta sig ner på ett café och blogga eller hålla ett möte än vad det skulle vara hemma i soffan.
 
Hoppas ni blev inspirerade av detta inlägg och vill pröva på nya ställen att fika på med nya bekantskaper! Tipsa mer än gärna om ert favoritcafé nere i kommentarerna ♥


Finlandssvenskabloggare - Turku - fika - Åbo
4

Throwback Thursday ♥ Mallorca 2017

Finlandssvenskabloggare - Mallorca - Sol de Mallorca
1